21.6.2015

Juhannustouhuja

Suomen suvi on tunnetusti lyhyt ja vähäluminen... Juhannusaatto ja -päivä eivät oikein houkutelleet mökkeilemään, joten kävimme sitten tervehtimässä pihapiiriä tänään. Eipä siellä oikein mitään kyllä tehty, pari töistä raahattua reppanakasvia laitoin maahan ja se siitä. Täytyyhän sitä puutarhurinkin välillä vähän lomailla. :P

Kuvia 21.6.2015:


Jaah, eipä taida tästä köynnösruususta vielä mitään tänä kesänä tulla... No, jospa ensi vuonna sitten. :)  Ihan kiitettävästi se sentään näyttää versoa tekevän jo nyt.


Toin töistä muutaman postissa kovia kokeneen pionin, josko ne jaksaisivat vielä lähteä kasvuun. Pidetään siis peukkuja!


Siirsin kultapallot viime kesänä vähän aurinkoisempaan paikkaan, ja näyttävät kyllä viihtyvän. Nyt mulla on sitten hiukan reilu kuukausi aikaa miettiä, millä himskatilla saisin varret tuettua niin, etteivät ne kaadu...


Loistokärhö 'Omoshiro'. Tämän pitäisi olla aikainen kukkija, mutta turha toivo näillä keleillä... Saa nähdä, jaksaako tuo kukkia lainkaan.



Puutarhani tulevat aristokraatit, eli magnoliat sieboldii (pensasmagnolia, ylhäällä) ja 'Susan' (tyttömagnolia, alhaalla). Ensinmainittu on viihtynyt pihassa jo pari talvea ja alkaa näyttää jo varsin tomeralta, Susan-neiti puolestaan joutui heti ensimmäisenä talvenaan hirven yliajamaksi... Sitkeä likka kuitenkin, jospa ensi talvi sujuisi paremmin.


Viime talvena paikallinen fauna teki vähän enemmänkin tuhojaan ja söi mun pienen kuusaman alun ihan nysäksi. Nyt se on onneksi jo taas pirteä ja valmis valtaamaan oman osansa kaariportista. :)


Se elää sittenkin! (Sinisade 'Blue Moon')


Maasta se pienikin ponnistaa... Vasemmalla on mun kovia kokenut sinisateeni, oikealla töistä raahattu reppana tarhakellokärhö 'Alionushka'.


Ehkä vielä joskus tämä kaari on kauttaaltaan kukkivien köynnösten peitossa...


No jo on aikoihin eletty! Mun gladiolukset on päättäneet talvehtia maassa. o.O



Vedin tämän juhannusruusun maan tasalle viime vuonna. Nyt kukkanuppuja on niin julmetusti, että kukkiessaan tämäkin varmaan näyttää lähinnä valkoiselta pilveltä. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti